Sep 19

Păcăliţi copiii, dacă mai puteţi


Eram în clasa a doua când am început să mă prind şi eu că nu barza e responsabilă cu venitul pe lume a bebeluşilor, ci că ar fi în realitate o chestiune mai complicată ce se întâmplă între mama şi tata. Să nu credeţi că am avut eu vreo revelaţie pur şi simplu. M-au deşteptat şi pe mine unii colegi care erau mai răsăriţi şi ştiau dedesupturile acestei afaceri de familie.

Sau nu mă pricep eu să prostesc copiii, sau unii copii nu sunt aşa naivi ca în vremurile demult apuse. Cum era să-i explic fiicei de 3 ani că vine barza, când ea vedea burta mămicii tot mai mare şi seara vorbea cu frăţiorul ei din burtică, frate care îi răspundea cu mişcări bruşte? Întrebarea firească a fost: “Şi cum iese de acolo?”. “Ăăăăă…Păi, mami o să meargă la domnul doctor şi o să-l ajute să iasă de acolo“.

Totul a fost bine până când şi-a adus aminte cum Mami a fost la spital şi de acolo, cu ajutorul doctorului, a venit acasă cu mica franzeluţă. Următoarea nedumerire a fost: “Mami, pe unde l-a scos domnu’ doctor pe Rareş din burtica ta? Jbeng! Lovitură sub centură! Bâlbâieli şi încercări de a schimba subiectul, deşi nu este o soluţie pe termen lung. Cu siguranţă îşi va aminti de acest subiect şi că nu i s-a răspuns.

Încă mă gândesc ce am putea răspunde când va lovi din nou. Normal că ne aşteptăm să pună întrebări şi în legătură cu modul în care bebeluşul a ajuns în burta mamei. Poate mă ajutaţi voi cu posibile răspunsuri ;)

 

 

1 comment

  1. Adevarul, e cel mai bun. De ce trebuie sa ducem tot timpul copii cu zaharelul? Ok cand e vorba de povesti dar cand e vorba de realitate mai bine li s-ar spune adevarul., parerea mea.
    Nu stiu de ce romanii se tot ascund asa dupa deget fara rost. Ok nu intri in anatomie complexa ii explici cu termeni m funny sa zic asa..cum polenizeaza albina floarea asa o polenizeaza si tata pe mami un ex. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.