Sep 26

Stimate şofer…


Dragă şofer din traficul clujean,

Nu-i nimeni vinovat că tu te-ai trezit cu 5 minute mai târziu şi te grăbeşti să ajungi cu odorul la şcoală. Nu trebuie să suportăm claxonul ăla pe care apeşi nervos, înjurând în acelaşi timp, pentru că maşina din faţa ta s-a încadrat incorect şi stai cu câteva secunde în plus la semafor.

Nu trebuie să asculte nimeni înjurăturile tale prin geamul deschis, pentru că o bătrânică sau o mamă ce împinge căruciorul nu se mişcă aşa cum ai dori tu pe trecerea de pietoni.

Nu eşti cu nimic mai deştept dacă faci slalom de pe o bandă pe alta, în funcţie de cum consideri tu că s-ar merge mai repede pe o anumită bandă. Pentru câteva secunde în plus zeci de şoferi din spatele tău trebuie să pună frână pentru că tu eşti un nesimţit.

Nu e nevoie să ragi ca măgarul la doamna din faţa pentru că se mişcă mai încet decât ai vrea tu şi nu e aşa îndemânatică la condus ca şi domnia ta.

Dacă tu te grăbeşti, atunci nu bloca intersecţia pentru că, probabil, şi alţii se grăbesc şi nu vor să stea în faţa semaforului verde pentru că un nesimţit stă în mijlocul intersecţiei.

Nu opri în mijlocul drumului pentru a-ţi lăsa copilul la şcoală sau soţia la muncă. Şi cei care sunt nevoiţi să oprească în spatele tău se grăbesc să ajungă undeva iar dacă mergi încă zece metri pentru a găsi un loc de parcare nu se strică maşina, să ştii!

E dimineaţa, cu totii ne grăbim la şcoală sau la muncă, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne batem joc de ceilalţi. Arată-i copilului de pe bancheta din spate că tatăl său este bine crescut şi cu bun-simţ. Arată-i doamnei din dreapta ta că s-a căsătorit cu un domn, nu cu un grobian.

Fii calm şi nu îi enerva şi pe ceilalţi!

 

 

 

1 ping

  1. […] RSS Feeds « Stimate şofer… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.