Sep 27

Stimate motociclist, vrei respect?


Am scris ieri despre şoferi în general. Vreau azi să punctez o categorie aparte a şoferilor: motocicliştii.  N-am vrut să scriu până acum despre ei. În definitiv, e problema lor cum merg pe şosele şi dacă ei vor să fie “donatori de organe”. Este strict problema lor şi a familiei dar… până la un punct. Atunci când ambalează motoarele de la un semafor la altul mergând cu viteze ameţitoare în centrul oraşului, atunci când fac slalom printre maşinile ce tocmai au plecat de la semafor sau atunci când intră pe trotuare şi piste de biciclete e şi problema mea. Nu e de ajuns că intră pe trotuare sau pistele pentru biciclişti, unii dintre ei ţin să arate că motorul lor sună şi poate merge foarte repede nu numai pe stradă. Nu o singură dată am văzut astfel de specimene.

Întotdeauna mă retrag atunci când văd în oglindă că se apropie un motociclist pentru a-i face loc să treacă şi păstrez distanţa pentru a nu se întâmpla, din greşeală, vreun accident. Deh, am zis să-i respect, că cică şoferii nu-i prea respectă în trafic. Frate, dacă circuli cu 100 km/h când ceilalţi merg cu 30-40, nu-mi cere să te văd în oglindă. Dacă intri pe trotuarul pe care-mi plimb copilul şi îmi scap ruxacul în capul tău să ştii că nu eu sunt de vină. Vrei adrenalină? Urcă-te pe Cetăţuie şi dă-ţi drumul în jos cu viteză.

Stimate motociclist, vreţi să fiţi respectaţi? Respectaţi-i voi în primul rând pe ceilalţi!

Nu mai departe de ieri, un tembel/iresponsabil/tâmpit/idiot/retardat a intrat cu motocicleta pe pista de biciclişi din centru. Să nu credeţi ca a mers doar cu 20 la oră! A ţinut să arate că maşinăria lui face zgomot atunci când merge cu viteză. N-a contat ca la jumătate de metru se aflau copii care abia păşeau, n-a contat că pe pistă erau biciclete. S-a oprit apoi, şi-a băut sucul la o terasă de pe Corso (doar trebuie admirată motocicleta) şi şi-a continuat drumul tot pe pista de biciclete.

Stimate motociclist CJ-20-TOM, să nu-mi ceri să te respect atunci când ne întâlnim în trafic şi sunt cu maşina!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.