Sep 28

Cluj Brands Tour 2.2


Prima parte e aici.

Atenţie! Acest articol conţine plasare de produse branduri. Cei sensibili la aşa ceva pot să închidă înainte de a citi.

Ziua a doua a început în Lumea lumânărilor, o lume plină de magie în care m-am simţit precum în Crăiasa Zăpezii sau Hansel şi Gretel în căsuţa din turtă dulce. Cele câteva ore petrecute acolo m-au făcut să mă simt copil într-o lume de basme cu zăne lumânărese. E o lume care fără dragoste şi pasiune n-ar exista, o lume în care se creează vise.

Toate lumânările ce ies din mâinile lor sunt pictate manual. Zăna Şefă, Ruxandra, ne-a arătat cum se toarnă parafina în forme şi cum se modelează când e aproape răcită, cum se vopsesc, cum se creează efectele, cum se pictează. Fiecare lumânare pentru diverse ocazii se poate personifica în funcţie de preferinţele fiecăruia. Vine iarna cu frigul ei, Craciunul cu frumuseţile lui. Ce poate fi mai plăcut decât să aprinzi o lumânare din aceasta şi să te bucuri de magia sărbătorilor? Au şi un magazin online de unde se pot comanda. Pe mine m-au fascinat prin tot ceea ce fac.

Următoarea oprire a fost la Gimmy, în Gheorgheni. Nu fusesem până acum decăt la cea din Polus. Ambele sunt aerisite, au spaţii mari, miroase al naibii de bine (nu a transpiraţie), au băi şi duşuri curate. Mie mi-a plăcut puţin mai mult cea vizitată acum pentru că pare mai intimă iar sălile de sport sunt dispersate pe mai multe etaje. Am rămas cu gura căscată când am văzut pesoane de vârsta a treia venind la sala de fitness. Până acum aveam în minte doar tinerei plini de figuri care vin să-şi umfle muşchii în oglindă. Şi pentru că e şi pentru cei mai în vârstă, aşa ca mine, cred că am s-o vizitez şi eu cât de curând în calitate de abonat.

De Arobs auzisem câte ceva. Ştiam că se ocupă cu ceva programări, cu ceva chestii de navigaţie şi urmărire prin GPS. Am utilizat de vreo două ori (luat cu împrumut) GPS-ul lor, Smailo. M-a scos de fiecare dată din încurcătură, chiar şi atunci când am crezut că eu sunt mai deştept decât el şi m-am încăpăţânat să nu-l ascult.

Am primit fiecare câte un dispozitiv Smailo HDx 5.0 şi am fost îndrumaţi să ajungem, ca într-un joc în care piraţii trebuie să găsească comoara cu ajutorul unei hărţi, la următoarea locaţie Arobs. GPS-ul şi-a făcut treaba şi am ajuns destul de repede. Nu chiar primul (eu nu ştiam toate scurtăturile B-)  ) dar nici ultimul n-am fost. Ce mi-a plăcut şi mai mult la el e că are funcția TMC (Traffic Message Channel). Şoferii primesc informații în timp real despre problemele din trafic şi li se oferă şi soluţii pentru a ocoli zona cu probleme. Încă nu este funcţional, dar va fi lansat luna următoare.

Aceiaşi oameni de la Arobs au conceput programe şi sisteme de optimizare a vânzărilor (dacă vedeţi agenţi comerciali butonându-şi telefonul sau dispozitivul pentru a lua comenzi, e posibil să fie Optimall), dispun de o experienţă bogată în domeniul dezvoltării softurilor pentru operatorii turistici, oferă monitorizare pentru parcurile auto prin GPS (1200 de clienţi e ceva) şi am văzut că oferă inclusiv automate de bilete pentru transportul în comun (n-ar fi rău să văd şi la Cluj aşa ceva, mai ales în zonele unde nu există coteţele alea de vânzare bilete).

Spre seară am poposit şi la Ursus pentru a bea o bere nefiltrată. Aş fi băut, sincer vă spun, mai multe dacă nu ar fi fost şi Groparu prin zonă, Gropar care a stors toate berile din berărie. Aşa e când stai la beute cu cei antrenaţi.

Vizita la Liliac am ratat-o din cauza aceluiaşi Gropare, că n-am vrut să merg acolo şi să nu gust şi eu picătură din minunata licoare, întrucât distinsul Gropar rade absolut tot, la cum îl ştiu. Oricum, eu am gustat din aceste licori cu altă ocazie. De fapt, cu mai multe ocazii că mi-a cam plăcut vinul ce se face acolo.

PS: mai multe linkuri ca în acest articol nu cred că am avut vreodata ;)

Cluj Brands Tour este un eveniment TVdece realizat cu spijinul Primăriei Cluj-Napoca.Sponsori principali: FarmecNapolactUrsusJolidonElectrogrupArobsLiliacGimmyLumea lumânărilor. Partener media: 24 FUN Cluj.   Parteneri: Hotel AthosBistro MaitresseAutonom Rent-A-CarWebfactor

1 comment

1 ping

  1. Nu chiar toate! Pe alea care se bausera deja cand am ajuns eu nu le-am mai baut.

  1. […] GPS din Romania care beneficiază de acest serviciu TMC preinstalat este Smailo TraficOK (cel primit pentru testare în cadrul ClujBrandsTour). Beneficiile pe care le oferă noul Smailo TraficOK pot fi masurate în reducerea costurilor de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.