Jul 29

Una cu gaze


Se trezesc băieții de la gaze (E.on Energie e aici) să schimbe regulatorul de la intrarea în imobil. Într-adevăr, cred că cel care era înainte a fost pus imediat după al doilea război mondial. Se pune unul nou, frumos, tot dragul să te uiți la el.

Și mă pun să îmi fac cartofi. Prăjiți. După jumătate de oră încă se fierbeau. Încet de tot. La sfârșit am scos o mămăligă făcută din cartofi. Cred că și dacă îi făceam cu bricheta inscripționată Băsescu președinte se terminau mai repede. Mă aprind mai ceva ca flacăra de la aragaz, le scriu rapid un mail. Foarte prompți, îmi răspund la mail și îmi indică un număr de telefon. Sun, într-un minut mi se răspunde și în maxim jumătate de oră echipa e acasă. Nota 10 pentru asta!

Și se apucă de măsurat presiunea. Știți, a trebuit să schimbăm toate regulatoarele și sunt reglate automat la cât impun normele europene (Pfoai, ce îmi place asta, de fiecare dată când o aud!). Presiunea maximă este 20. la dumneavoastră este 23, deci sunteți chiar peste maximul stabilit. Să vedeți la alții, care au aparate de gătit mai vechi, cum merge! O grămadă de lume ne-a sesizat după ce le-am schimbat. Dar nu prea avem ce face.

Acum doar sper că nu o să diminueze debitul, dacă e prea mare la mine. Și la iarnă, când presiunea este mult mai mică, o să mă încălzesc la bricheta cu Băsescu președinte ce tocmai am găsit-o aruncată într-un sertar ieri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.