Aug 05

Nesimțirea la rang de artă


Ai o problemă personală, suni la corporație și te învoiești câteva ore. Nimeni nu e absurd. Durează problema mai mult? Îți iei o zi de concediu, din cele n zile de concediu de odihnă. Așa ar fi normal și asta fac oamenii cu bun simț.

Există o categorie care gândește altfel. De ce mama naibii să îmi sacrific zilele de concediu în care aș putea să stau cu burta la soare la Băile Figa? Aplicăm planul B. Șefu, știți…aaa, nu mă simt prea bine, o să merg la medic. Și își trântește o săptămână de medical. Sau te-a certat șeful, pentru că ai făcut prostii și ți-e frică că o să te sancționeze a doua zi. Un mic medical, că poate i se face milă de mine sau uită până mă întorc.

Dar știi când arăți că nu te duce capul deloc? Sau că și se rupe de ceilalți colegi? Când apari la muncă, a doua zi după concediul medical, cu brățara de intrare de la ștrandul din Felix sau de la concertul ce a avut loc cu o seară înainte.

(Întâmplare reală, povestită de către un amic în urmă cu vreo doi ani. Mi-am amintit de ea acum, că e festivalul în sat.)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.