Sep 20

Sunt un ilegalist!


Gata! M-ați prins! Am făcut o ilegalitate. Am circulat cu UBER. Da, cu serviciul de transport “ilegal” vânat de toți polițiștii clujeni, ca misiune principală de serviciu. Știți ce e nasol? Că a fost chiar bine. Și o să-l mai folosesc atunci când am ocazia. Unul dintre șoferi era începător în meseria asta și nu știa procedurile ca la carte (ca și noi, de altfel), dar foarte amabil. Mașinile ok, curate, nu puțeau a transpirație sau țigări. Și nici n-au încercat să mă ducă pe căi ocolite pentru a umfla cursa. De altfel, nici peste taximetriști care să-mi displacă profund nu am dat de multe ori. Pot să spun că am avut experiențe mai puțin plăcute doar în gara și aeroportul Cluj, precum și în București de vreo două ori. Rotunjitul în sus, fără să se obosească să dea rest, nu se pune, că e la ordinea zilei.

Așa că acum puteți sări pe mine că încurajez transportul ilegal de persoane. Aștept reproșuri, în special, de la:

– cei care nu au dat șpagă să își facă ITP-ul,

– cei care nu au depășit niciodată viteza legală,

– cei care n-au încercat niciodată să dea șpagă polițistului,

– cei care nu au parcat pe trotuar sau acolo unde este interzis,

– taximetriști care nu au încercat să fenteze legislația și nu și-au cumpărat autorizația, care stau doar în standuri amenajate sau care nu opresc în mijlocul străzii să-și lase clienții,

– cei care nu au pe site-ul lor reclame de la firme certate cu legea,

– cei care nu au mers niciodată cu ocazia (ia-mă, nene!) și n-au dat bani șoferului pentru asta sau nu au circulat cu trenul/autobuzul fără bilet.

Am luat mașină de ocazie în studenție, am mers cu nașu (s-a întâmplat cred că de două ori), am circulat și cu rechinii până la Turda, iar acum am folosit UBER. Așa că aveți motive să faceți pe sfinții și să aruncați cu pietre.

P.S. Îi înțeleg  pe taximetriști, dar decât acest război surd cu “ba pe-a mă-tii!”, mai bine ar face cumva și ar elimina nesimțiții din rândul lor, serviciile, atitudinea și cu siguranță ar câștiga în acest fel.

P.S.2 Nu am văzut să fie așa porniți polițiștii și împotriva firmelor de transport care au furat trasee și au circulat ilegal ani la rândul. Alis vă spune ceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published.