Feb 06

Din adâncul pământului în înaltul cerului


Printre atâtea frământări, ordonanțe și proteste, mi-au scăpat numirile politice din ultima vreme, printre care și știrea asta:

Consiliul de Administrație al TAROM a decis joi numirea lui Eugen Davidoiu în funcția de director general al companiei, după ce mandatul directorului general interimar Dan Plaveti s-a încheiat de drept. (sursa)

Și cum sunt sensibil la acest subiect, am zis să văd cine este cel cu o vastă experiență managerială care va ridica compania TAROM dincolo de nori! Prima informație e că, înainte de a fi numit aici, domnul Davidoiu e șomer din 2016, după ce a fost dat afară din funcția de director la Electrica Serv (2013-2016). De ce? Ceva conflict de interese spun unii, victima tehnocraților spun alții.

Dacă mergem în trecut, găsim că în perioada 2007-2009 Eugen Davidoiu a condus Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (numit în timpul guvernului Tăriceanu), unde a fost cercetat pentru ceva contracte dubioase cu creanțe. În cele din urmă, dosarul a fost închis. Ceva legat de faptul că prejudiciul nu mai exista.

După 2009 este numit  consilier în cadrul Ministerului Economiei pentru câteva luni, apoi șeful Serviciului achiziții de la Senat,  director operațional la Transelectrica(2012) , director de operațiuni la SC Electrocentrale Grup București (2013) iar după două luni director la Electrica Serv București. După câteva luni de refacere, aterizează și la TAROM.

Într-adevăr, un CV impresionant de manager la societăți de stat. Inițial în subteran (SNLO), câțiva pași la suprafață și, în cele din urmă, în văzduh. Ca să parafrazez pe cineva, păcat că TAROM se va prăbuși, în ritmul în care este condus, din înaltul cerului în adâncul pământului.

Mai ales că printre oamenii care iau acolo decizii încă există persoane agramate și misogine ce gândesc în secolul trecut și care le spun angajatelor că sunt “întreținute de investitori strategici”. Exact cum ați citit! (nu e de competența mea să îi dau numele cercopitecului, dar se poate intui ușor)

P.S. Eu îi doresc succes omului, sper că va lua avionul de aripi doar deciziile corecte pentru companie și lucrurile vor merge în direcția corectă. Altfel, încet, le pleacă toți oamenii bine pregătiți,

2 comments

  1. Tarom. Servicii Low cost la preturi High.

  2. Acest domn Davidoiu a fost dat afara de la Electrica Serv pentru abuz in functie si mai ales conflict de interese intrucat si-a angajat rubedeniile pe functii inalte. A fost clar conflict de interese si nu victima tehnocratilor pentru ca la vremea respectiva era in PNL.
    Intorcandu-ne la subiect, din pacate la TAROM omul nu performeaza defel (ce supriza, nu?), singura contributie la actul managerial fiind presiunile de tot felul facute asupra angajatilor, invectivele si chiar injuraturile ocazionale, in fata sau prin telefon. Acest personaj teluric si-a adus insa cinci consilieri ca sa-l ajute pentru ca el singur nu poate, iar zvonurile spun de salarii mai mult decat generoase pentru acesti cinci consilieri. Din fericire personajul este temporar la conducere si alte zvonuri spun ca i s-ar apropia de sfarsit mandatul intrucat nefiind recrutat pe OUG 109 e temporar si nu poate sta mai mult de sase luni. E exact ceea ce isi doresc mai toti angajatii intrucat un asemenea stil managerial a ajuns pur si simplu de nesuportat. Au fost multi la conducere si au generat perioade foarte grele, insa ca acum de rau si sufocant nu a fost niciodata. Bietul TAROM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.